reede, 29. september 2017

Hapendatud toortatraleib

Hapendatud toortatraleib

September 3, 2015

Koostisained:

450-500 g toortatart
220-250 ml vett
2 spl mett või vahtrasiirupit või võilillemett
1 tl Himaalaja soola
(soovi korral lisa oliive või päikesekuivatatud tomateid ning kuivatatud ürte)

Pane tatar vähemalt 6 tunniks külma vette likku. Seejärel loputa, aseta pestud tatar klaaskaussi, lisa vesi, sool ja magus ning püreesta saumikseriga. Laota kausile puhas rätik peale ning pane sooja kohta 12-ks tunniks seisma. Mina panin taignakausi ahju ning keerasin ahjutule põlema, nii hoidis see ideaalset temperatuuri hapnemiseks.

Saadud tainas peaks olema peale 12 tundi veidi kerkinud, mullitama ja veidi ebameeldivalt lõhnama :).

Sega kergelt puuluslikaga läbi, lisa soovi korral lisandid ning vala segu leivavormi, mis vooderda eelnevalt küpsetuspaberiga. Küpseta 175 kraadi juures 45-50 minutit. Enne söömist lase leival korralikult jahtuda.

Retsepti idee: http://www.nutriplanet.org/et/2014/09/hapendatud-tatraleib-kanepiseemnevoidega/
https://www.sandratamm.com/single-post/2015/09/03/Hapendatud-toortatraleib

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar