Kõrvitsaküpsised šokolaaditükkidega

Õrnalt kaneelised munavabad küpsised, kus peidus rohkelt šokolaaditükke.
- 100 g võid
- 100 g suhkrut - panin 50g suhkrut (9tl)
- 100 g kõrvitsapüreed
- 1 tl vanilliekstrakti - panin 1tl vaniljesuhkrut
- 200 g riisijahu - panin 200g kookosjahu (aga jäi väga pudine, nii et edaspidi panna kindlalt poole vähem)
- näputäis soola - panin 1/4tl soola
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
- 0,25 tl riivitud muskaatpähklit - panin u 1/3tl kardemoni
- 50 g tumedat šokolaadi - panin 50g tumedat ja 50g valget šokolaadi
Sulata või, lisa juurde suhkur, vanilliekstrakt ja kõrvitsapüree.
Teises kausis sega omavahel kõik kuivained, lisa juurde või-kõrvitsapüree segu.
Sega ühtlaseks tainaks, viimasena lisa juurde hakitud šokolaad.
Teises kausis sega omavahel kõik kuivained, lisa juurde või-kõrvitsapüree segu.
Sega ühtlaseks tainaks, viimasena lisa juurde hakitud šokolaad.
Tõsta tainas külmikusse vähemalt 30 minutiks.
Vormi tainast väikesed pallikesed, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta lamedaks.
Küpseta 180-kraadises ahjus u. 8-10 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.
Vormi tainast väikesed pallikesed, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta lamedaks.
Küpseta 180-kraadises ahjus u. 8-10 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.
Sellest kogusest tuleb u. 35 küpsist.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
https://perenaine.ee/korvitsakupsised-sokolaaditukkidega/#.Wc44drJJaUk
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar