reede, 29. september 2017

Kõrvitsaküpsised šokolaaditükkidega

Kõrvitsaküpsised šokolaaditükkidega


Õrnalt kaneelised munavabad küpsised, kus peidus rohkelt šokolaaditükke.
  • 100 g võid
  • 100 g suhkrut - panin 50g suhkrut (9tl)
  • 100 g kõrvitsapüreed
  •  1 tl vanilliekstrakti - panin 1tl vaniljesuhkrut
  • 200 g riisijahu - panin 200g kookosjahu (aga jäi väga pudine, nii et edaspidi panna kindlalt poole vähem)
  • näputäis soola - panin 1/4tl soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 0,25 tl riivitud muskaatpähklit - panin u 1/3tl kardemoni
  • 50 g tumedat šokolaadi - panin 50g tumedat ja 50g valget šokolaadi
Sulata või, lisa juurde suhkur, vanilliekstrakt ja kõrvitsapüree.
Teises kausis sega omavahel kõik kuivained, lisa juurde või-kõrvitsapüree segu.
Sega ühtlaseks tainaks, viimasena lisa juurde hakitud šokolaad.
Tõsta tainas külmikusse vähemalt 30 minutiks.
Vormi tainast väikesed pallikesed, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta lamedaks. 
Küpseta 180-kraadises ahjus u. 8-10 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.
Sellest kogusest tuleb u. 35 küpsist.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
https://perenaine.ee/korvitsakupsised-sokolaaditukkidega/#.Wc44drJJaUk

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar