reede, 29. september 2017

Kõrvitsakeeks (muna-, piima- ja gluteenivaba)

Kõrvitsakeeks (muna-, piima- ja gluteenivaba)

January 9, 2015
Koostisained:

1 tass tatrajahu 
1 spl kaneeli (soovitan Tseiloni kaneeli- pehmema maitsega)
1/4 tl jahvatatud ingveri
1/4 tl jahvatatud nelki
1/4 tass kookosõli 
6 spl vahtrasiirupit 
1 tl vaniljet
1/4 tassi vett
1 tl soodat
1 spl õunaäädikat või valge veini äädikat
(peotäis rosinaid)

Valmistamine:
Pane ahi sooja, 175 kraadi juurde. Kata keeksivorm (leivavorm) küpsetuspaberiga. Sega kausis kuivained, lisa juurde kõrvitsapüree, õli, vahtrasiirup, vesi. Sega korralikult. Lõpuks lisa õunaäädikas- reageerib soodaga ja aitab küpsetisel kerkida. Vala saadud segu vormi, küpseta 50-60 minutit. Lase jahtuda enne serveerimist.
Retsepti järgi tehes ei tule keeks eriti magus, samas maitseb hästi maasika- või astelpajumoosiga, milles lisamagusust küllaga. 


https://www.sandratamm.com/single-post/2015/01/09/K%C3%B5rvitsakeeks-muna-piima-ja-gluteenivaba


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar