Šokolaadi-mandliküpsised

Rikkalikud ja tummised küpsised, mis valmivad ilma nisujahuta. Sellest kogusest saad ca 15 küpsist.
- 200 g mandleid - panin 100g isepurustatud mandleid
- 2 dl suhkrut - panin 50g suhkrut (9tl)
- 1/4 tl kaneeli
- 1/4 tl soola
- 3 spl kakaopulbrit
- 50 g tumedat šokolaadi
- 2 munavalget - panin 2 tervet muna
- Panin lisaks 40g inka marju (poolekslõigatuna)
- ja 40g kuivatatud ploome (6tk) tükeldatuna
Haki mandlid ja šokolaad peenemaks. Sega kakaopulber, suhkur, kaneel, sool, hakitud mandlid ja hakitud šokolaad.
Vahusta munavalged pehmeks vahuks. Peata mikseri töö ja sega käsitsi sisse kuivained. Taigen ei tohi olla vedel, vaid muffinitaina laadse paksusega.
Tõsta 1 dessertlusikatäis taigent küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja jätka nii ülejäänud tainaga. Arvesta, et küpsemise ajal valguvad küpsised lamedamaks, seega jäta küpsiste vahele ruumi.
Küpseta 180-kraadises ahjus ca 13 minutit. Võta ahjust ja lase mõned minutid taheneda, siis eemalda ahjuplaadilt.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
https://perenaine.ee/sokolaadi-mandlikupsised/#.Wc44pbJJaUk
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar